3 tips til at hjælpe den ældre til en bedre hverdag

By:

Kender du en ældre, som kunne bruge lidt ekstra hjælp i hverdagen? Ikke nødvendigvis din hjælp, men hjælp til selvhjælp, så hverdagen bliver lettere og mere overskuelig at komme igennem. Der er ikke noget værre end at gå på kompromis med de begrænsninger, ens krop sætter for en, og derfor giver vi her tre bud på, hvordan du kan give den ældre et bedre liv igen.

Få hørelsen tilbage

Det kan føles skamfuldt for den ældre, hvis personen konstant skal spørge, hvad der bliver sagt bare for at kunne være en del af samtalen. Det giver en dårlig oplevelse for både familie og den ældre, der som konsekvens trækker sig mere og mere ved sammenkomster. Med et høreapparat kan personen igen deltage på lige fod med andre. Prøv blandt andet Phonak produkter.

Skridsikre bademåtter

Jo ældre man er, jo mere udsat bliver ens krop for brud og lignende, som kan være rigtig svære at komme tilbage fra. I nogle tilfælde kan et hoftebrud ende sig at være fatalt, fordi knoglerne ikke har samme resistens, som da man var yngre. Med skridsikre måtter på badeværelset skal hverken du eller den ældre bekymre sig om et vådt badeværelsesgulv.

Udstyr til køkkenet

Har den ældre problemer med at åbne dåser og lignende? Så findes der heldigvis udstyr, som specifikt er designet til ældre og andre med efterhånden svage håndled på grund af aftagende muskelstyrke. Ældre skal ikke holdes tilbage fra at lave de retter, som de bedste kan lide, og derfor bør du finde udstyr, som er egnet til dem.

Posted in: Høreapperater