Beskyt din bil med stænklapper

By:

Savner du synet af en mere frisk og støvfri udgave af din bil? Så kan det betale sig at investere i såkaldte stænklapper, der forhindrer skader i at opstå på skærmkanter og døre fra krus, sten og støv fra vejene. Hvis du har prøvet at køre på mindre, uasfalterede veje uden monterede stænklapper på din bil vil du højst sandsynligt have oplevet et par ridser eller to omkring døre og paneler. Over tid kan disse ridser hobe sig op, ligesom det vil blive mere og mere svært at rengøre bilen i dybden. Stænklapper sikrer med andre ord de bedste forudsætninger for, at din bil fremstår skinnende og ny.

Hvordan fungerer stænklapper?

En typisk stænklap udgøres helt banalt af et formstøbt gummistykke, der monteres lige bag bilens hjul. Disse monteres ved hjælp af beslag, der typisk er udført i aluminium. De fleste vælger at købe stænklapper i sorte farver, da disse er mere diskrete i udseendet. Du har dog rig mulighed for at finde udgaver, der har nogenlunde samme farvemæssige nuance som din egen bil. Fælles for alle stænklapper er, at man sjældent lægger mærke til dem, da de snor sig under bilen og ikke er placeret højt oppe. Af denne grund beskytter de samtidig undersiden af din bil, så selve undervognen ikke beskadiges af sten og støv, når du eksempelvis kører på krusveje. Det er genialt, når du er på landet i sommerhusomgivelser, hvor vejene sjældent er fri for sten, sand og lignende.

Forskellige størrelser

Stænklapper findes i flere forskellige størrelser, der er opdelt efter bilmodeller og hjulstørrelser. Hvis du er i tvivl om den rette størrelse til netop din bil, vil du altid kunne hente hjælp og rådgivning hos de mange biltilbehørsforhandlere rundt i hele landet.