Hvad er en god hovedpude? [Guide]

By:

Det er ikke kun madrassen der har betydning for om du sover godt om natten. Din hovedpude har mindst ligeså stor indflydelse på din søvn som sengen du ligger i.

Silvana hovedpuder er et mærke med stort fokus på at støtte din krop. De har puder til alle sovepositioner.

Din hovedpude skal støtte hovedet

Ja, det siger jo næsten sig selv. Men hvis din hovedpude ikke støtte hovedet rigtigt, så vil du opleve at du vågner om natten med smerter rundt omkring i kroppen. I værste fald kæmper du dig igennem natten og vågner med hold i nakken og en hovedpine der nægter at gå væk.

For at vælge den rigtig hovedpude skal du først finde ud af hvordan du ligger når du sover. Din position bestemme typen af pude. Find ud af om du ligger mest på ryggen, siden eller på maven.

Vælg en pude efter position

Ligger du på ryggen bør du vælge en pude der er lav. Den skal give god støtte i nakken. Den skal være ret, så du ikke kommer til at ligge i en akavet stilling.

Hvis du ligger på siden bør du vælge en pude der er høj og fast. Ellers vil du opleve at skuldrene tvinger dit hoved i en ubehagelig position.

Er du mest til at sove på maven, så bør du vælge en flad og blød pude for at undgå at nakken bliver skubbet bagover.

Vidste du at det er bedst at sove på siden?

Den dårligste soveposition er på maven. Så i stedet for at købe en pude til at sove på maven, bør du nok øve dig i at sove på siden i stedet for.

Når du sover på siden aflaster du ryggen mest og vågner frisk og udhvilet – uden smerter og stive led.