Lær den menneskelige anatomi at kende med en skelet model

By:

Lægevidenskaben har en lang historie, og den startede faktisk med, at mennesker begyndte at undersøge hinanden. Det lyder makabert, men i det gamle Grækenland blev man meget klogere på menneskets anatomi ved at foretage obduktioner af mennesker, der var døde af naturlige årsager. Baseret på den viden kunne man også konstruere en skelet model til undervisning.

Den gamle tilgang gælder faktisk også i dag, hvor man bruger modeller af kroppens organer og skelet til at undervise kommende læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale. De fleste husker nok også skolens skelet, som måtte stå model til meget i løbet af biologitimerne.

Selvom skeletmodellerne ser meget virkelige og realistiske ud, er de selvfølgelig fremstillet af plastic eller andre syntetiske materialer. Modellerne fås i mange versioner, både fleksible og ufleksible.

Derudover kan man også få de enkelte knogledele fremstillet hver for sig. Det er for eksempel udbredt på medicinstudiet, at hver enkelt studerende har en såkaldt ”knoglekasse”, som de nærstuderer for at blive dygtige læger. På den måde bliver de fortrolige med alt fra skulderblade til ryghvirvler, og ikke mindst knoglernes mange funktioner.

Skeletmodeller til skoler og institutioner

Det er en meget grundlæggende og vigtig øvelse at få lov at studere modeller af den menneskelige krop, inden man skal til at behandle virkelige mennesker. Det giver de studerende mulighed for at blive fortrolige med menneskekroppen, uden at skulle være nervøse over, om de kommer til at gøre noget forkert.

Derfor er det altså for vores alles bedste, at man anskaffer sig realistiske og præcise skeletmodeller til uddannelserne – selvom de selvfølgelig for nogen kan se noget uhyggelige ud.

Der er et væld af muligheder indenfor modeller af menneskekroppen, og man kan også få de mange forskellige organer fremstillet til undervisning.

Posted in: Førstehjælp