Opsætning af stald: Dette udstyr skal du bruge

By:

Har du store drømme om en gård med alt, der hører til? Og er du klar til at give den en skalle med opsætningen af stald, hvor du kan have hest og eventuelt andre dyr? Vi kommer her med vores bedste bud på, hvad du skal huske, når du skal sætte din stald op til husning af eksempelvis heste.

Staldvinduer og -døre

Når du skal have heste i stalden, skal de have lidt andre forhold end andre dyr, da de skal have mulighed for at kigge gennem staldvinduer. Med staldvinduer plast kan du spare penge, og samtidig har du at gøre med et materiale, som er nemt at arbejde med og rengøre. Husk dog også at installere en stalddør sammen med dine vinduer, hvis du vil gøre det nemt at få hesten ud også.

Staldmåtter

Staldmåtter er måtter, som forhindrer dyr i stalden i at skride, og det kan være særligt belejligt for heste, som tit har problemer med at holde balancen, når de står på det kolde og glatte staldgulv. Derudover tager måtterne også en del af den kulde, som kommer fra et staldgulv, der sjældent er lige så godt isoleret som gulvet i en stue eksempelvis.

Kreaturvægt

Hvis dine heste har fået føl, som du gerne vil kontrollere vægten på, er det svært at håndtere så store dyr i hænderne, og derfor kan du få brug for en kreaturvægt. Det gode ved en kreaturvægt er, at dyrene selv går op, hvorfor de lukkes inde af en låge. Kan samtidig også bruges til at veje andre store dyr.

Posted in: Stald