Sådan får du mest muligt ud af din have

By:

Hvis du er heldig nok til, at din bolig omfatter et grønt område, ved du allerede, hvor dejligt det kan være at befinde sig i haven. Haven giver dig mulighed for at nyde naturen, uden at du rent faktisk behøver at bevæge dig væk fra dit hjem.

Søger du at få mest muligt ud af haven? Så læs med nedenfor.

Køb de rigtige havemøbler

Ingen have er komplet uden havemøbler. Alt afhængig af størrelsen på din have, kan du overveje både at købe haveborde, havestole og liggestole til haven. Mange havemøbler er lavet af træ, og selvom træmøbler ofte både er smukke og behagelige, bliver de også hurtigt slidte og medtagede, hvis de året rundt udsættes for det danske vejr. Derfor kan det være en god idé at supplere træmøblerne med granit havemøbler. Granit havemøbler kan nemlig snildt stå ude hele året rundt. Desuden kontrasterer de ofte smukt alt det grønne i haven, og granit havemøbler giver et rustikt look.

Planlæg dit havearbejde

Hvis du gerne vil kunne nyde din have, er det først og fremmest essentielt, at du sørger for at passe og pleje den. Det er ikke ligefrem spændende at trimme hæk og klippe græs, men forsømmer du havearbejdet, vil du ikke rigtigt kunne slappe af i haven.

Sørg for at planlægge dit havearbejde. Lav et skema og følg det, så godt du kan. Har du samlevende, bør du sikre, at I alle deltager ligeligt i dét arbejde, der skal gøres.

Plant regelmæssigt nyt

Haver er ikke statiske, og dét skal de heller ikke være. Derfor kan du med fordel sørge for regelmæssigt at plante nye buske, planter eller blomster i din have. Plant rigeligt med farver og husk at vande din have jævnligt, så deres levetid bliver så lang som muligt.