Skønhedsprodukter til kvinder – går du rundt med en tikkende bakteriebombe i din makeuppung?

By:

De fleste kvinder har et væld af skønhedsprodukter hjemme på badeværelseshylden, nogle produkter bruges dagligt, mens andet blot ligger der, hvis nu du skulle have lyst til at bruge den der blå mascara igen, eller den grønne eyeliner der engang var in. Men vidste du, at dine skønhedsprodukter faktisk har en udløbsdato?

Vi vil gennem denne artikel gøre dig klogere på, hvornår du bør udskifte dine pleje- og skønhedsprodukter, og give dig et lille tip til, hvor du billigt og nemt kan forny alle dine produkter.

Hvorfor skal jeg udskifte mine pleje- og skønhedsprodukter?

Grunden til at du bør huske at udskifte dine pleje- og skønhedsprodukter er, at de kan udvikle sig til de rene bakteriebomber. Bruger du f.eks. en dagcreme uden pumpe, så prøv engang at tænk tilbage på hvor mange gange du har stukket fingrene ned i din krukke med creme – og har de været lige rene hver gang?

Gennem denne lille guide vil du blive klogere på, hvilke af dine skønhedsprodukter du bør være opmærksom på samt hvornår du bør lave en udskiftning.

Så længe holder dine skønhedsprodukter

Makeup

 • Mascara: Har du endnu ikke åbnet din mascara, kan den sagtens holde sig i over 30 måneder. Er den derimod åbnet, holder den faktisk kun i 6 måneder, og de fleste øjenlæger råder til, at du udskifter den allerede efter 2-3 måneder. Undgå også at dele mascara med andre, da I nemt kan sprede bakterier til hinanden, hvilket kan ende med øjenbetændelse.
 • Eyeliner: En eyeliner kan holde i ca. 24-36 måneder efter brug. Den bedste måde at undgå bakterier på er at spidse blyanten, inden du bruger den, så den altid er ren.
 • Øjenskygge: Kan holde i ca. 24-36 måneder. Igen afhænger det af, om du formår at holde den ren. Dette gør du bedst ved at rense dine makeup-pensler regelmæssigt.
 • Foundation og concealer: Kan holde i op til 12 måneder. Læg gerne mærke til konsistensen og lugten – ændrer den sig, er det på tide at skifte.
 • Pudder: Pudder kan ligesom både eyeliner og øjenskygge holde i ca. 24-36 måneder. De pulveriserede produkter kan for det meste holde flere år, da de ikke indeholder vand. Husk igen at rengøre dine pensler/børster til dit pudder regelmæssigt.
 • Læbestift: Kan uåbnet tilstand holde i over 30 måneder og i åben tilstand holde i ca. 12-24 måneder.

Plejeprodukter og dufte

 • Dag- og natcreme: Uåbnet kan din dag- eller natcreme sagtens holde i op til 30 måneder, men efter du har åbnet den, vil den typisk kun holde i 12 måneder. Opbevar gerne cremer i et skab eller skuffe, da sollys får dem til at fordærve hurtigere.
 • Solcreme: En solcreme har som regel en holdbarhedsdato anført på flasken. En god huskeregel er dog at skifte sin solcreme hver sæson, da den ofte er med ude i solen og derfor fordærves hurtigere.
 • Shampoo og balsam: Kan uåbnet holde sig i 30 måneder. Efter du har åbnet en shampoo eller balsam, kan den holde i 12-24 måneder, men sørg for at den altid er lukket godt til, så der ikke kommer vand i.
 • Parfume: Kan stort set holde så længe der er noget tilbage i flasken, da indholdet af alkohol holder bakterierne væk. Sørg dog for at holde den ude af sollys, og vær opmærksom på at duften kan forandre sig med tiden.

Hold også øje med disse 2 symboler på dine skønhedsprodukter

 1. Timeglasset finder du på produkter, der uåbnet har en holdbarhedstid på under 30 måneder. Der vil være angivet en holdbarhedsdato på produktet.
 2. Krukken finder du på produkter, der uåbnet har en holdbarheldstid på over 30 måneder. Ved krukkesymbolet er der med et lille tal angivet, hvor mange måneder produktet holder i åbnet tilstand eks. 12M eller 24M.

Forny indholdet i din makeuppung med kosmetik fra emma.dk

På hjemmesiden emma.dk kan du finde et stort udvalg af billige skønhedsprodukter til kvinder fra nogle af de største brands. Her kan vi bl.a. nævne Clinique, L’Oréal, Marc Jacobs, Kevin Murphy, Dior og mange, mange flere.

Med et medlemskab kan du købe alle dine pleje- og skønhedsprodukter til emma pris, hvor du sparer op til 85 %. Medlemskabet koster 85 kr. om måneden, men du får til gengæld altid gratis fragt, store rabatter på mere end 400 kendte brands og Cashpoints, som fungerer som ekstra rabat på dit næste køb. Emma.dk er helt klart et godt sted at starte, hvis du skal have fornyet din makeup og dine cremer.