Hverdagen som fiskeopdrætter

By:

Har du nogensinde undret dig over, hvordan hverdagen er som fiskeopdrætter? Så er du landet det helt rigtige sted. I dette indlæg vil du nemlig komme rundt om arbejdsopgaverne, ansvaret og hverdagen som hører med til jobbet.

Hverdagen ved bassinet

Der findes mange forskellige former for opdræt. Det kan både være i havbrug, dambrug og anlæg. Anlægget, som denne artikel handler om, bliver etableret uafhængigt af de naturlige vandområder. Typisk vil det være fiksesorter såsom ørreder, ål og laks, som du kan finde her. Som fiskeassistent består din hverdag i at pleje fikseyngel, sortere, fodre og fange fiskene. Derudover skal du hele tiden tjekke op på fiskenes sundhedstilstand. Det betyder at meget af arbejdet går med at vedligeholde bassinet og vandet deri. Det skal renses konstant og maskineriet skal justeres løbende. Måden vandet bliver tjekket på er gennem niveaumålinger. Niveaumåling i tank kan rapportere om eventuelle farlige bakterier, forkerte temperature mm.

Hvordan bliver man fiskeopdrætter?

Ligesom med andre uddannelser, så er der et væld af veje, du kan gå for at blive fiskeopdrætter eller assistent. Dog er de mest typiske uddannelser landbrugsuddannelsen eller dyrepasser. Her lærer du nemlig både at holde øje med dyrenes sundhed og aflæse du forskellige maskiner. Du kan også forsøge dig med at blive elev hos en selvstændig. Det kan dog begrænse dine muligheder for at få godkendelse til at starte dit eget fiskeopdræt i fremtiden. Det kræver nemlig at du er faglært. Det kan derfor godt svare sig at tage uddannelsen. Det giver både bedre jobmuligheder inden for faget, og så klæder det dig godt på jobbet. Du skal være opmærksom på at jobbet er sæsonpræget. Det vil sige at du vil arbejde mere i nogle perioder end andre.