Bedre ventilation er godt for sundheden

By:

Kender du følelsen af at vågne op i et rigtig varmt soveværelse efter en hel nats søvn? Med det samme kan du mærke den trykkende fornemmelse i lokalet, hovedpinen og den klamme fornemmelse af tung luft og svedigt sengetøj. Måske føler du dig ikke ordentlig udhvilet. Du er med garanti dehydreret. Og det er ikke ret sundt for kroppen.

Et godt indeklima er ekstremt vigtigt for vores sundhed. For den effekt, som et varmt soveværelse har på os, den effekt har dårligt udluftede rum også. Hvis du hver dag tager hjem fra arbejde med hovedpine, er der noget, der tyder på, at I har dårligt indeklima på arbejdspladsen. Og det reducerer effektiviteten og kan øge risikoen for sygdomme.

Luft ud!

Første skridt til et bedre indeklima er udluftning. Luft ud, luft ud, luft ud! På varme sommerdage, hvor luften står stille, kan du, hvis det er muligt, åbne en dør eller et vindue i hver ende af lokalet, så der kommer gennemtræk. Ellers bør du lade døre og vinduer stå åbne og eventuelt investere i nogle kraftige blæsere eller rumkølere, der kan give en mere menneskelig temperatur. Mange kontorlandskaber lider af ekstrem varme på sommerdage, fordi de ofte er indrettet med rigtig mange store vinduespartier.

Invester i ventilation

Et godt ventilationssystem er næste skridt på vejen mod et bedre indeklima. Så får du nemlig hele tiden skiftet luften ud med ny, frisk luft, og det gør, at luften føles mindre tung og fugtig. Et godt ventileret lokale har også den fordel, at det reducerer risikoen for sygdomme, fordi bakterierne ikke får lov at hvirvle rundt i luften lige så længe som et lokale, hvor luften står stille. Øland ventilation eller lignende ventilationssystem er et godt valg, hvis du ønsker at skabe et bedre indeklima.

Posted in: Ventilation