Cupping sæt

By:
Har du hørt om cupping massage? Mange mennesker kan få gavn af denne simple, effektive behandlingsform. Cupping massage er en form for alternativ behandling, hvis popularitet på det seneste er steget i Danmark. Behandlingen foregår i al sin enkelthed ved, at en eller flere af de særlige cupper placeres på kroppen, og med varme eller tryk “suges” huden op i cupperne grundet undertryk – der bliver skabt et vakuum inde i cuppen. Behandlingsformen har fået særlig opmærksomhed i forbindelse med, at Michael Phelps benyttede metoden under sine forberedelser til OL i Rio i år 2016. Behandlingen stammer oprindeligt fra Kina, hvor den igennem århundrede er blevet udført med bambus cupper. 

Hvad er cupping terapi god for?

Kerneprincippet i cupping terapi er netop det tryk eller vakuum, der skabes inde i cupperne – og dette vakuum fungerer i sig selv som en dybdegående massage. Hermed kan dét at ligge med cupperne på kroppen i sig selv resultere i en dyb afspænding af musklerne. Herudover resulterer behandlingen i øget blodcirkulation i kroppen, og terapien har en udrensende effekt samt en styrkende effekt på immunforsvaret. Hovedpine og migræne er lidelser, som cupping har en god effekt på, da disse ofte udspringer af muskelømhed, spædinger i nakke og skuldre og myoser – og dette er cupperne med til at løsne op for.

Udstyr til cupping terapi

Til cupping terapi skal man bruge forskelligt udstyr – centralt er cupperne, som både kan fås i glas, gummi m.m. Det er lidt forskelligt, hvordan udstyret er udformet, og på Acupunctureshop.com kan du se de forskellige muligheder for cupping sæt og vælge det, der passer bedst til dig. En mulighed er glaskopperne med fastmonteret pumpe i toppen. En cup skal normalt sidde på huden i et kvarter, og en samlet cupping behandling varer som regel 30 minutter. Blodet stiger op til overfladen af huden under behandlingen, og røde mærker efterfølgende er derfor helt normalt – disse forsvinder hurtigt igen.

 

Posted in: Cupping sæt