Slip af med rotter og mus

By:

Døjer du med rotter eller mus i dit hjem? Du er bestemt ikke den eneste. Vi vil gerne selv være herre over, hvem der skal ind i vores hjem. Og skadedyr er sjældent velkomne. Uønskede rotter og mus gør skade og udgør sundhedsmæssig fare, da de bærer rundt på en masse sygdomme. Men heldigvis kan du bekæmpe dem med rottefælder.

Undgå rotter i dit hjem

Der er flere ting, du kan gøre for at forhindre, at rotterne trænger ind i dit hjem. Først kan du forsøge at finde ud af, hvordan rotterne i første omgang kommer ind i huset.

Rotter trives godt i afløb- og kloaksystemer, hvilket kan være vejen ind til dit hjem. Tjek derfor om dine rørsystemer er tætte, og om der er gitter for dine åbne afløb.

Rotter tiltrækkes ofte af affald, og derfor skal du altid sørge for, at dine skraldespande er lukkede, og dit kompostmateriale er placeret væk fra huset. Derudover skal du aldrig lade mad stå fremme uden emballage, da det også kan tiltrække rotterne.

Bekæmp rotterne med fælder

Selvom vi forebygger alt, vi kan, så kan vi desværre ikke altid forhindre rotternes indtrængen. Hvis du alligevel er så uheldig, at rotterne kommer ind i dit hjem, er rottefælder den mest tilgængelige måde at bekæmpe dem på.

Hvor skal rottefælden placeres?

Den rigtige placering af dine rottefælder er meget vigtig, da det effektiviserer fangsten. Først og fremmest kan du fordele lokkemiddel i dit hjem for at se, hvor rotterne befinder sig. Herefter kan du placere fælden tæt de steder, hvor de oftest er. Du skal være opmærksom på, at rotter ofte bevæger sig langs vægge og ikke ude midt i rummet.

Ingen gider de uvelkomne skadedyr, og forhåbentligt kan du snarest slippe helt af med dem.