Hvilken type tag skal du vælge til dit hus?

By:

Når du har købt nyt hus eller bare skal have lagt nyt tag, kan det være svært at gennemskue valgmulighederne. Der findes et væld af tagmaterialer og farver at vælge imellem, som hver især har forskellige fordele og ulemper. I dette indlæg kan du læse om, hvad du skal være opmærksom på, og hvilke materialer du skal gå efter, når du er på jagt efter nyt tag.

Reglerne i området

Det allerførste, du bør kigge på, er de regler, der gør sig gældende i dit boligområde. Dette kaldes lokalplanen. Der er som regel regler for byggeri, som skal overholdes, når du bygger nyt. Dette er for at sørge for, at området har et nogenlunde ensartet udtryk, og at naboer ikke bliver generet af nogle materialer, du har valgt. Det kunne f.eks. være et skinnende tag, der gav genskær lige ind i deres stue.

Læs op på, om der er regler for farver, materialer, højder og deslige, inden du går på udkig. Så har du et godt og skærpet fundament for at starte.

Forskellige tagtyper

Der findes en lang række tagtyper og -materialer i Danmark. Blandt de mest populære materialer finder vi:

  • Tegltag
  • Betontag
  • Bølgeeternittag
  • Tagpap
  • Naturskifertag
  • Sedum tag

Tegltaget er det mest klassiske tag herhjemme. De ses ofte i rød, men kan også fås i sort og andre farver. Det kræver ikke meget vedligehold. Det samme gør sig gældende for betontag, der dog holder knap så længe. Bølgeeternit er også et klassisk valg, der skal udskiftes, når det begynder at skalle. Tagpap er billigt og fleksibelt i anvendelse og vedligehold. Naturskifer er det mest holdbare materiale, og prisen er derefter. Sedum er et grønt tag med græs og planter, der er godt for miljøet og kloakken, da det absorberer regn og nedbør.

Posted in: Grønne tage